Over Kris

HPIM2652Kris Vandevorst kreeg zijn fotografie-opleiding in de jaren ’90 aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel, waarna hij zich vijftien jaar lang met veel passie in de erfgoedwereld stortte. Daar werd hij een expert in het fotograferen van historische gebouwen, archeologische opgravingen en objecten, en in het maken van reproducties van archiefdocumenten en kunstwerken in technisch moeilijk omstandigheden. Hij illustreerde talloze wetenschappelijke publicaties, alsook enkele koffietafelboeken in opdracht van Davidsfonds Uitgeverij en Uitgeverij Van de Wiele. Daarnaast is hij een gepassioneerd landschapsfotograaf die van elke reis thuiskomt met een berg beeldmateriaal.

Sinds kort heeft Kris besloten om zijn know-how ook ten dienste te stellen van andere sectoren. Hij kan uw partner zijn in het fotograferen van architecturale creaties, het maken van productfoto’s van bouw- en decoratiematerialen, maar ook voor lifestyle en reisreportages, inventarisatie van museale collecties, of simpelweg een mooi panoramisch landschap om aan de muur te hangen.

Kris behoort tot de allerlaatste generatie van fotografen die haar vorming volledig analoog kreeg. Intussen is hij uiteraard al meerdere jaren overgestapt naar digitale camera’s en uitgebreide digitale beeldbewerking, maar zijn kennis van werken met film biedt hem een goed inzicht in net die details die een verschil kunnen maken voor de klant. Hij weet perfect welke dingen tijdens een photo shoot best op locatie kunnen gebeuren, en welke beter naderhand op de computer kunnen gedaan worden. Op die manier wordt er op locatie geen kostbare tijd verspild, en hoeft de klant zich niet langer dan nodig beschikbaar te stellen. Kortom, kwaliteitsfotografie kan op deze manier voor iedereen een haalbare kaart zijn.